wie ben ik

                   Parergische therapie   Esoterisch genezen


                 

             Graag stel ik me aan je voor

                        Ik ben John Pijnenburg (1956)

                      en ik werk sinds 1985 als Parergisch Therapeut.


Mijn persoonlijke begin

In de beginjaren van mijn spirituele ontwikkeling heb ik mij verdiept in homeopathie, kruiden, stenen, aura, chakra’s, reiki, ontspanning en sportmassage. Er zijn talloze boeken over chakra’s en energieën; ik heb er veel van gelezen. In 1985 is mijn interesse voor esoterie gewekt. Ik kreeg een boek in handen van Alice Ann Bailey (*1880 - †1949). Ik was meteen diep onder de indruk van haar werk.

Alice Bailey is een Brits schrijfster. Zij wordt gezien als de voortzetster van het werk van theosofe Helena Petrovna Blavatsky. Blavatsky wordt gezien als de grondlegger van de theosofie. Alice Bailey heeft, net als Blavatsky, samengewerkt met de Tibetaanse lama Djwhal Khul. Vanuit deze wijsheid zijn er een 24-tal boeken ontstaan, geschreven door Bailey, waardoor diepe esoterische kennis is vrijgekomen. Ik ben het gaan bestuderen en heb mij speciaal verdiept in het esoterisch genezen. Ook ben ik dit gaan toepassen: eerst in mezelf, later in mijn omgeving. Van hieruit is mijn eigen praktijk ontstaan.


Oude wijsheid: de basis voor esoterische genezing

Esoterische genezing is innerlijke genezing. Het is het vrij maken van de kwaliteiten van de ziel. Esoterische genezing maakt gebruik van kennis van auralichamen, chakra’s, stralen en driehoeken.

Deze kennis omvat het volgende:

In het kosmisch universum vindt een voortdurende circulatie van energieën en krachten plaats. Deze worden Tamas, Rajas en Sattva genoemd. Deze circulatie vindt plaats in alle natuurrijken. Denk aan mensen, dieren, planten, mineralen, sterren, planeten, sterrenbeelden, kristallen en metalen.

A.A. Bailey schrijft in haar boeken over een kosmische ramp die miljoenen jaren geleden plaats zou hebben gevonden, die een enorme chaos heeft veroorzaakt en ons zonnestelsel heeft beschadigd. Bailey legt vervolgens uit dat ons zonnestelsel en de Aarde hersteld moeten worden. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor alle natuurrijken, waaronder de mensheid.               Homepage